Coverart

Ben je artiest, DJ of spreker? En publiceer je je werk regelmatig op bijvoorbeeld streamingsplatforms? Dan kun je niet zonder coverart. Wellicht ben je zelf heel handig in ontwerpen en grafisch design, maar je kunt je coverart ook laten ontwerpen.

Wat is coverart?

Artiesten, bands of DJ’s die regelmatig muziek uitbrengen hebben aan de lopende band coverart nodig. Maar ook sprekers die een podcast uploaden hebben daarvoor een afbeelding nodig.

Een coverart is in feite een cd cover, een albumhoes. De afbeelding die je upload wanneer je je single, podcast of album released op een streamingsplatform, maar die je ook fysiek kunt laten drukken voor bijvoorbeeld cd hoesjes.  

Waarom coverart laten maken?

Wanneer je een liedje released en upload op bijvoorbeeld streamingsplatforms zoals Spotify, Apple Music, Deezer en Itunes, heb je een coverart nodig. Hetzelfde geldt natuurlijk voor sprekers die een podcast of luisterboek uploaden.

De coverart (ook wel artwork genoemd) is het eerste wat luisteraars zien. Maak je een aantrekkelijke coverart? Dan zijn luisteraars eerder geneigd om op je song of podcast te klikken. Tenzij je een gevestigde naam bent natuurlijk, dan krijg je die clicks sowieso wel ;-)

Een goede coverart zorgt voor een stukje herkenbaarheid bij je fans. Het is onderdeel van je imago als artiest. Iedere coverart die je maakt moet jouw identiteit uitstralen en is in feite een stukje promotie voor je muziek of podcasts. Vaak zijn coverarts heel herkenbaar. Denk aan de felgekleurde coverart in 'wiskunde-thema' van Ed Sheeran.

Coverart laten ontwerpen door Webmasters

Als je zelf grafisch bent ingesteld, kun je een coverart natuurlijk prima zelf maken. Besteed je het liever uit? Dan kun je bij ons terecht voor:

  • Albumhoes laten ontwerpen
  • CD hoes laten ontwerpen
  • Coverart single laten ontwerpen
  • Coverart Spotify (of andere streamingsdiensten)
  • Coverart podcast.

Albumhoes laten ontwerpen

Je hebt maandenlang (misschien wel jarenlang) gewerkt aan je album. Een prestatie om trots op te zijn! Voordat je jouw muziek aan de wereld presenteert, hoort daar natuurlijk een spectaculaire albumhoes bij. Heb je geen idee waar te beginnen? Bij ons kun je terecht voor albumhoes laten ontwerpen. Wij vertalen jouw visie als artiest in een sprekende albumhoes.

Coverart aanleverspecificaties

Wij leveren coverart aan in PDF, PNG en/of JPG formaat.

Prijs coverart laten maken

Dienst Prijs
Coverart laten ontwerpen € 99,- excl. btw.

Promotiemateriaal artiest

Wist je dat je bij ons niet alleen terecht kunt voor een coverart, albumhoes of CD hoes? Wij ontwerpen ook ander promotiemateriaal voor artiesten, zoals flyers en promomateriaal voor je social media accounts.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Offerte aanvragen