Freelance tekstschrijver

Ben je op zoek naar een freelance tekstschrijver? Mijn naam is Natascha en ik help je graag aan professionele teksten die jouw verhaal vertellen.

Je kunt mij inhuren voor o.a.:

 • SEO websiteteksten;
 • Productteksten voor webshops;
 • Blogs;
 • Persberichten;
 • Flyer- en brochureteksten.

Freelance copywriter met oog voor jouw verhaal

Schrijven is een vak. Als gediplomeerd journalist met jarenlange ervaring in marketing en SEO, help ik kleine en grote bedrijven aan ijzersterke, professionele teksten. Teksten die jouw verhaal vertellen en die je merk uitdragen.

Kwaliteit en creativiteit staan bij mij voorop. Ik schrijf foutloos en werk snel. Bovendien weet ik voor iedere boodschap en voor ieder bedrijf de juiste tone of voice te vinden. Zo ben jij ervan verzekerd dat de teksten jouw doelgroep aanspreken!

Websiteteksten laten schrijven

 • Heb je een mooie website, maar is tekstschrijven niet helemaal je ding?
 • Zou je wel willen schrijven, maar heb je er simpelweg geen tijd voor?
 • Of ben je vol enthousiasme begonnen, maar wil het gewoonweg niet lukken om de juiste woorden te vinden?

Zonde van je kostbare tijd!

Als professionele en ervaren tekstschrijver schrijf ik snel en efficiënt kwalitatieve websiteteksten. Ik luister naar je en vertaal jouw visie vervolgens naar professionele websiteteksten. Of je nu een product verkoopt of een dienst. Of je nu een ondernemer bent of hobbyist. Ik neem het schrijfwerk voor je uit handen, zodat jij je kunt focussen op waar je goed in bent: ondernemen!

Bovendien zorg ik er altijd voor dat websiteteksten SEO geoptimaliseerd zijn, en dus goed vindbaar zijn in zoekmachines.

Tekstschrijver Breda

SEO tekstschrijver

Herken je het? Je hebt een website, maar hij is zo’n beetje onvindbaar in Google. Je staat ergens op pagina 18 en loopt daardoor veel klanten en omzet mis. Dat is waar SEO om de hoek komt kijken.


Wat is SEO?

SEO betekent letterlijk ‘Search Engine Optimization’. Oftewel: zoekmachineoptimalisatie. Dankzij SEO zorg ik ervoor dat jouw website goed vindbaar is in zoekmachines zoals Google.

SEO teksten laten schrijven

Hoe ik te werk ga bij het schrijven van SEO webteksten:

 • Ik doe eerst een uitgebreide zoekwoordanalyse, waarmee ik kan zien op welke termen gezocht wordt in jouw branche en door jouw doelgroep.
 • Vervolgens schrijf ik SEO geoptimaliseerde websiteteksten die goed ranken in zoekmachines.
 • Daarnaast zorg ik voor goede H1, H2, H3 koppen en SEO geoptimaliseerde meta-omschrijvingen.

 

Wil jij dat jouw website ook beter scoort in zoekmachines? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Blogs laten schrijven

Blogs vertellen op een informatieve of juist speelse manier een verhaal. Bloggen kun je over ieder onderwerp. Van knuffelbeesten haken tot ingewikkelde juridische vraagstukken. De kunst is om jouw doelgroep te informeren en interesseren. Én misschien wel subtiel te verleiden tot een aankoop!

Blogs die je klanten en omzet opleveren

Er wordt vaak te simpel gedacht over blogs. Dat het vooral ‘voor de fun is’. Maar wist je dat je veel klanten en omzet kunt binnenhalen met blogs? En dat er genoeg succesverhalen zijn van blogs die zijn uitgegroeid tot winstgevende bedrijven?

Voordat mensen overgaan tot een aankoop (of dat nu een nieuwe waterkoker is of een bezoekje aan de fysio) gaan ze eerst online zoeken naar meer informatie. Ze kijken, vergelijken en lezen zich in. Blogs zijn het ideale medium om potentiële klanten op een laagdrempelige en vrijblijvende manier te laten kennismaken met jou, je expertise en je bedrijf.

 

Een concreet voorbeeld:

Je kent ze wel: die ontzettend dure steelstofzuigers van € 400,-. Tenzij je miljonair bent, kunnen we gerust stellen dat dat veel geld is voor een stofzuiger. Toch heeft Annejet afgelopen maand zo’n peperdure stofzuiger gekocht. Maarrr… Annejet heeft dat natuurlijk niet in een impulsaankoop gedaan.

Uit nieuwsgierigheid heeft ze Gegoogeld wat zo’n stofzuiger eigenlijk zo fantastisch maakt. Even later zag ze (kuch.. cookies) een vergelijkingsvideo voorbijkomen van stofzuiger A versus stofzuiger B die hele pakken hagelslag opzogen. Echter: ze werd pas écht over de streep getrokken door een blog van een momfluencer met 2 kinderen. De dame in kwestie schreef dat ze dankzij de stofzuiger veel meer tijd overhoudt voor quality time met de kids. Simpelweg omdat stofzuigen met die stofzuiger van € 400,- in een handomdraai gepiept was. Daar had Annejet ook wel oren naar.

 

Bovenstaand voorbeeld laat zien wat blogs doen. Ze laten potentiële klanten op een laagdrempelige manier kennismaken met je merk, dienst of product. Blogs laten bovendien zien dat jij expert bent in jouw vakgebied. Ze overtuigen geïnteresseerde lezers als het ware in een vroeg stadium tot het doen van een aankoop.

Als je consequent goede en spraakmakende blogs schrijft over jouw product, dienst of expertise, komen de klanten en omzet vanzelf. De informatie die ze zoeken vinden ze immers bij jou!

 

NB: de blogs die ik schrijf, optimaliseer ik tevens voor SEO. Zo zijn jouw blogs niet alleen leuk en interessant om te lezen, maar worden ze ook goed gevonden in zoekmachines!

Teksten laten schrijven door een professionele tekstschrijver

Naast webteksten en blogs kun je bij mij terecht voor teksten in de breedste zin van het woord. Zo schrijf ik bijvoorbeeld ook persberichten, artikelen, flyer- en brochureteksten of social media posts.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Stuur me een berichtje!

Freelance creatief schrijver

Ben je op zoek naar iemand die creatief kan schrijven? Bij mij ben je aan het juiste adres. Naast mijn journalistieke diploma ben ik tevens afgestudeerd met een minor creatief schrijven op zak. Ik ben in staat om jouw verhaal op een unieke en originele wijze te vertellen. Vertel me jouw idee. Ik vind er de juiste woorden voor.

Tekstcorrecties en optimalisaties

Ik verzorg tevens correcties en optimalisaties van bestaande teksten. Ideaal wanneer je zelf al veel tijd en moeite hebt gestoken in teksten, maar nog iemand zoekt die het kritisch voor je naleest en de laatste puntjes op de ‘i’ zet.

Ook kan ik bestaande webteksten en blogs SEO optimaliseren, waardoor ze beter vindbaar zijn in zoekmachines zoals Google.

 Wie ben ik in een notendop:

 • Freelance tekstschrijver uit Breda.
 • Gediplomeerd journalist met 10+ jaar ervaring.
 • Gespecialiseerd in SEO en websiteteksten.
 • Creatief schrijven en bloggen.
 • Geschreven voor tientallen grote (en ook minder grote) Nederlandse merken.

Tarief

Dienst Uurtarief
Tekstschrijver € 70,- / uur.

Offerte aanvragen