Pinterest uitbesteden

Gebruik jij al Pinterest voor je bedrijf? Pinterest is een groeiend social media platform dat zeer interessant is als je je merkbekendheid wilt vergroten. Toch zijn er nog teveel bedrijven die zich alleen richten op Instagram en Facebook.

Pinterest is vooral interessant omdat je potentiële klanten bereikt die nog in de oriënterende fase zijn. Het ideale platform dus om ze kennis te laten maken met jouw merk of bedrijf! Heb je geen kaas gegeten van Pinterest? Hieronder leg ik je uit wat Pinterest is en hoe het precies werkt.

Wat is Pinterest?

Pinterest is een visuele zoekmachine. Oftewel: je zoekt in foto’s en video’s. Mensen gebruiken Pinterest vooral om inspiratie op te doen. Voor hun nieuwe badkamer bijvoorbeeld, een nieuw kapsel, tattoo of een babykamer.

Hoe werkt Pinterest?

Pinterest werkt met prikborden.

 • Jij als beheerder van een Pinterest account plaatst met regelmaat aantrekkelijke foto’s van je merk of product op Pinterest.
 • Uiteraard voorzien van de juiste zoekwoorden zodat gebruikers jouw pin kunnen vinden.
 • Vindt een gebruiker jouw foto of video mooi? Dan kunnen ze die vastpinnen op hun eigen prikborden.
 • Die prikborden maken ze zelf aan en zijn een soort fotocollages vol inspiratie.

Voordelen Pinterest

Allemaal leuk en aardig denk je misschien. Maar wat zijn de voordelen van Pinterest voor mij als bedrijf?

 • Achter iedere foto / video die je pint op Pinterest kun je een link hangen. Verkoop je interieurartikelen? Dan zijn Pinterestgebruikers slechts één klik verwijderd van je webshop!
 • 87% van de gebruikers geeft aan daadwerkelijk aankopen te doen via Pinterest.
 • Pinterest zorgt dus voor meer websiteverkeer.
 • Pinterest is vooral goed voor meer naams- of merkbekendheid.
 • 80% van de gebruikers heeft wel eens een nieuw merk ontdekt via Pinterest.
 • Wil je meer klanten bereiken in de oriënterende fase van de buyer journey? Dan is Pinterest jouw platform!
 • Misschien steek je al veel tijd in Instagram en Facebook. Deze posts hebben echter een korte houdbaarheid (max. 24 uur). Een pin op Pinterest blijft gemiddeld 3,5 maand tot zelfs een jaar relevant!
 • Je haalt dus meer rendement uit je social media content!

Nadelen Pinterest

Wil je direct keiharde sales terugzien? Dan word je misschien teleurgesteld. Zoals hierboven al aangegeven bevinden zich vooral oriënterende mensen op Pinterest.

Vergelijk het met een etalage. Jouw Pinterestpagina is een etalage waar veel geïnteresseerde mensen een kijkje komen nemen. Ze kopen (nog) niet direct, maar hoe vaker ze even langs je etalage lopen, hoe groter de kans dat ze uiteindelijk een aankoop doen.

Pinterest marketing

Ik krijg regelmatig de vraag: hoe werkt Pinterest voor bedrijven? Hierboven heb ik al opgesomd welke voordelen Pinterest heeft voor jou als bedrijf.

En geloof me als ik zeg: er zijn bedrijven die hun volledige omzet halen uit Pinterest.

Heb je een bedrijf dat producten verkoopt (badkamers, interieurartikelen, kleding) of een dienst waarin mensen graag inspiratie opdoen (kapper, tattoo)? Dan is het zonde om Pinterest te laten liggen binnen jouw marketingstrategie.

Pinterest voor bedrijven vraagt wel om een Pinterest marketing strategie. Zomaar af en toe een bulk foto’s plaatsen op Pinterest heeft weinig zin. Pinterest moet consequent bijgehouden worden voor een optimale zichtbaarheid. Daarbij moet ook gedacht worden aan Pinterest SEO zoekwoorden.

Pinterest SEO

Pinterest is een zoekmachine, net als Google. Mensen typen een zoekwoord in om inspiratie en foto’s te zoeken.

Denk aan:

‘Goudkleurig vaasje’, ‘Disney tattoo’, ‘Granieten wastafel’, ‘blauwe badkamer’.

Over deze zoekwoorden moet je goed nadenken. Want hoe beter de zoekwoorden in jouw pin of video, hoe vaker jouw content gevonden wordt!

Pinterest uitbesteden

Pinterest bijhouden draait vooral om consistentie. Liever iedere dag 1 foto (of iedere week een paar foto’s) dan om de maand een bulk van 50 foto’s. Door consequent te blijven pinnen op Pinterest, blijft je merk goed zichtbaar.

En ja, dit kost je wat tijd. Maar het levert veel op!

 • Ben je een drukke ondernemer en heb je geen tijd voor Pinterest marketing?
 • Lijkt Pinterest je interessant, maar heb je weinig zin om je erin te verdiepen?
 • Of heb je geen kaas gegeten van Pinterest SEO zoekwoorden?

Dan loont het om Pinterest uit te besteden aan een Pinterest expert. Als Pinterest specialist heb ik al diverse bedrijven geholpen aan een gedegen Pinterest strategie, met resultaat!

Ben jij op zoek naar een Pinterest specialist uit Breda? Dan maak ik graag kennis met je!

Doelgroep van Pinterest

 • 60% van de Pinterest gebruikers is vrouw.
 • 85% van de Pinterest gebruikers zijn mensen die aan een nieuw project beginnen.

Wat kost Pinterest?

Goed nieuws: Pinterest is helemaal gratis!

Het is slim om zoveel mogelijk organisch verkeer te genereren uit Pinterest. Er zijn natuurlijk ook opties om betaald te adverteren op Pinterest, maar als je de zoekwoorden goed op orde hebt en aantrekkelijke foto’s gebruikt, is dat vaak niet eens nodig!

Op zoek naar een Pinterest specialist?

Neem vrijblijvend contact met me op en we bespreken de mogelijkheden.