Tekstcorrectie

Kun je zelf een aardig woordje schrijven? Maar laat je je teksten graag nog even controleren door een ervaren tekstschrijver? Dan is tekstcorrectie de ideale oplossing! Je bespaart immers veel geld omdat je de teksten zelf al hebt geschreven. Ik corrigeer jouw teksten zeer secuur op o.a. spelfouten, typfouten en interpunctiefouten. Zo ben je verzekerd van een 100% foutloze tekst.

Wat is tekstcorrectie?

Tekstcorrectie is het verbeteren van foutjes in bestaande teksten. Denk daarbij aan spelfouten, interpunctiefouten of grammaticafouten. De tekst wordt dus niet herschreven. Jouw schrijfstijl en woordkeuze blijven precies zoals ze oorspronkelijk bedoeld waren. Het blijft jóuw tekst, maar dan 100% foutloos.

Waarom teksten laten corrigeren?

Door tekstcorrectie haal je meer resultaat uit je tekst. Tekstcorrectie zorgt er immers voor dat jouw tekst 100% foutloos is, dat zinnen vlot lopen en dat de tekst je doelgroep aanspreekt. Bij websiteteksten, een sollicitatiebrief of ander belangrijk document, is het zelfs essentieel dat de tekst foutloos is.

Wanneer laat je je teksten redigeren?

Er kunnen verschillende redenen zijn om je teksten te laten redigeren. Vaak krijg ik aanvragen van mensen die prima in staat zijn een goede tekst te schrijven, maar die twijfelen over hun spelling, grammatica en interpunctie. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je geen budget hebt om je teksten te laten schrijven door een tekstschrijver, maar dat je wél graag nog even die kritische blik wilt.

Het is altijd slim om iemand je tekst te laten controleren en corrigeren. Zeker wanneer de tekst bedoeld is voor iemand anders. Een foutloze tekst staat altijd professioneler!

Werkwijze teksten redigeren

Er bestaan verschillende niveaus van teksten redigeren.

  • Teksten controleren op typfouten, spelfouten en grammaticafouten – de tekst wordt niet herschreven.
  • Zinsbouw corrigeren en de tekst checken op logica – de tekst wordt waar nodig herschreven.

We beginnen het corrigeren van jouw teksten dan ook met een korte call (mag ook per mail als je dat fijner vindt) waarin je uitlegt wat jij nodig hebt. Wil je dat ik alleen de spelfouten naloop? Of dat ik ook de zinsbouw en logica check? Jij bepaalt in hoeverre je je tekst gecorrigeerd wilt hebben. Ik kan je daarbij ook adviseren.

Ik stuur je vervolgens een prijsopgave toe. Ben je akkoord? Dan ga ik direct voor je aan de slag!

 

Tekstcorrectie

Ik lees je tekst grondig na op typfouten, spelling, taalfouten en interpunctie en verbeter deze d.m.v. track changes. Zo kun je achteraf precies zien wat ik heb aangepast.

Ook kijk ik bijvoorbeeld of je ‘u’ of ‘jij’ consequent hebt gebruikt. Je krijgt een foutloze tekst terug.

Een complexe tekst begrijpelijk maken

Heb je een complexe tekst die ‘vertaald’ moet worden naar een prettig leesbaar verhaal? Naar begrijpelijke taal dus? Ook daarvoor kun je bij mij terecht.

Scriptie laten nakijken

Ben je student en heb je een scriptie geschreven? Dan is het natuurlijk erg belangrijk dat je scriptie foutloos is en geen taalfouten bevat. Je kunt je scriptie door mij laten nakijken op o.a. typfouten, interpunctie en zinsbouw. Door mijn ervaring als journalist en tekstschrijver, kan ik je tekst desgewenst ook nakijken op inhoud en logica.

Sollicitatiebrief laten nakijken

Een sollicitatiebrief schrijven is best spannend! Je kunt immers maar één keer een eerste indruk maken. Wil jij je sollicitatiebrief laten nakijken door een ervaren tekstschrijver / tekstcorrector? Voor een klein bedrag check ik je sollicitatiebrief zodat je hem met een gerust hart kunt opsturen naar je potentiële werkgever.

 

Afhankelijk van de hoeveelheid tekst heb je de documenten binnen enkele dagen retour in je mailbox. Is het een korte tekst of sollicitatiebrief? Dan heb je hem meestal dezelfde dag nog retour. Bij mij kun je dus zeker terecht met spoedklussen.

Voor wie is tekstcorrectie bedoeld?

Tekstcorrectie is bedoeld voor iedereen. Iedereen kan immers behoefte hebben aan een tekstcorrector. Denk aan:

  • Bedrijven die hun websiteteksten, documenten, notulen of offertes willen laten controleren.
  • Een auteur die een boek heeft geschreven.
  • Studenten die hun scriptie willen laten checken.
  • Particulieren die hun sollicitatiebrief, een belangrijke e-mail of brief wil laten corrigeren.

Tekstcorrector Natascha

Ben je op zoek naar een professional die snel en betaalbaar jouw teksten corrigeert? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik ben Natascha: een gediplomeerd journalist met tevens jarenlange ervaring in SEO copywriting en tekstcorrectie. Zo heb ik o.a. de eindredactie verzorgd van fiscale en juridische vakbladen. Geen typefout die aan mijn kritische oog ontsnapte! Op de redactie werd ik dan ook een echte taalpurist genoemd.

Ik krijg regelmatig verzoeken van mensen die een belangrijke mail, websitetekst of een brief door mij willen laten checken. Omdat ik er voor mezelf een soort sport van heb gemaakt om foutjes in een tekst te corrigeren (iedere gek z’n gebrek), vind ik het nog eens leuk om te doen ook!

Snel en betaalbaar teksten corrigeren

Dienst Uurtarief
Tekstcorrectie € 70,- / uur.
  • Tekstcorrectie door een ervaren tekstschrijver en eindredacteur (10+ jaar ervaring).
  • Beschikbaar voor spoedklussen. De tekst heb je vaak al binnen een dag retour!


Neem gerust vrijblijvend contact met me op om te bespreken wat ik binnen jouw budget voor je kan betekenen!

Toch liever tekstschrijven uit handen geven?

Ben je enthousiast begonnen met schrijven, maar kom je er niet uit? Merk je dat de juiste woorden maar niet uit je pen rollen? Ik ben tevens in te huren als freelance tekstschrijver. Ik schrijf o.a. artikelen, SEO geoptimaliseerde content voor websites, blogs, nieuwsbrieven en meer! Vraag me vrijblijvend naar de mogelijkheden of een prijsopgave.