Rouwgedicht of uitvaart speech schrijven

Als een dierbare overlijdt, komt er ontzettend veel op je af. Intens verdriet, maar ook veel regelwerk. Bovendien vindt na het overlijden vaak binnen een week de uitvaartplechtigheid plaats. Dat betekent dus ook dat er binnen een week een grafrede, uitvaartspeech of rouwgedicht op papier moet staan.

 

Misschien ben je bij mij terecht gekomen omdat je bent gaan Googelen naar inspiratie voor rouwgedichten. Of naar een voorbeeld van een grafrede. Teksten die vaak heel mooi zijn, maar ook een tikje algemeen, weet ik uit eigen ervaring. Vaak dekt het nét niet de lading of staan er zinnen in die helemaal niet op de overledene van toepassing zijn.

 

Toch is het heel logisch dat je bent gaan zoeken. Want zet het maar eens op papier... terwijl je vol emotie zit. Ik hoor het vaak om me heen. “Ik voel zoveel, maar krijg het niet in woorden uitgedrukt”.

 

Want tja, hoe vat je een heel mensenleven samen in een tekst? 

 

Dat is mijn vak. En ik help je er graag bij. 

Tekstschrijver uitvaart – voor teksten die raken

Kun je wel wat hulp gebruiken? Wil je een tekst die raakt en die speciaal geschreven is voor jouw overleden dierbare? Als tekstschrijver voor uitvaarten schrijf ik een prachtige grafrede, uitvaarttekst, rouwgedicht of uitvaart speech voor je.

 

Dat doe ik in begrijpelijke zinnen die raken en tot de verbeelding spreken. Dit zorgt ervoor dat het voorlezen ervan iets makkelijker wordt.

 

Tip: Oefen het voorlezen alvast een paar keer hardop voorafgaand aan de afscheidsdienst.

Aangestoken kaarsen in een hartvorm

Hoe ga ik te werk?

Omdat een rouwgedicht, grafrede of uitvaart speech vaak op zeer korte termijn geschreven moet worden, ga ik als volgt te werk.

 

  • We plannen een telefonische afspraak of zoom-call in. Ik ga met je in gesprek over jouw dierbare, de herinneringen en neem daarvoor alle tijd. Alle input en herinneringen die je deelt met mij, helpen me om een goed beeld te krijgen.
  • Heb je foto’s of beeldmateriaal? Deel het vooral met me. Het geeft me een nog beter beeld van jouw overleden dierbare en jullie onderlinge band.
  • Wil je een langere tekst (grafrede) of juist een kort rouwgedicht omdat je het voorlezen lastig vindt?
  • Jouw rouwtekst pak ik met spoed op. Binnen 24-48 uur heb ik een voorbeeld grafrede of rouwgedicht klaar. Je krijgt rustig de tijd om deze door te lezen.
  • Zijn er nog zaken die je aangepast wilt hebben? Ook dit pak ik met spoed op. Zo ligt er voor jou ruim op tijd een prachtige rouwtekst klaar.

 

Zo is een rouwgedicht schrijven of grafrede schrijven iets wat je los kunt laten. Ik ontzorg je er graag in. Zo kun jij je rustig voorbereiden op het voorlezen ervan.

 

Tip: Lukt het voorlezen niet door alle emotie? Weet dan dat je meestal ook de uitvaartverzorger  kunt vragen om jouw tekst voor te lezen.

Kosten

Voor de kosten: neem geheel vrijblijvend contact met me op.